zondag 11 maart 2012

Brecht van Hulten dacht even dat tv-carrière over was


Brecht van Hulten dacht even dat tv-carrière over was

Brecht van Hulten oriënteerde zich eind vorig jaar serieus op een carrière buiten de televisiewereld. Vlak voordat ze gevraagd werd voor de presentatie van VARA’s Kassa, dacht ze dat het gedaan was met haar Hilversumse loopbaan.
 
“Vlak voordat Kassa zich aandiende, dacht ik dat mijn carrière voorbij was. Er is een presentatorenoverschot in Hilversum“, zegt Brecht van Hulten in KRO Magazine. “Ik dacht na over  voor welk bedrijf ik met hart en ziel zou kunnen werken. Ik heb toen Unicef gebeld.“

Brecht van Hulten was vast in dienst bij de NOS, toen ze in 2009 emigreerde naar Italië. Ze verhuisde al snel terug naar Nederland, maar een terugkeer zat er niet in. “Als buitenstaander kwam ik er na anderhalf jaar afwezigheid bijna niet meer tussen. Ik heb bij terugkomst in Nederland meteen mijn oude baas bij de NOS gebeld met de vraag of ik weer kon nieuwslezen. Maar alle plekjes waren ingevuld. Dat was heel hard.”

De presentatrice heeft een onzekere tijd achter de rug. “Televisiewerk brengt altijd een ongrijpbare factor met zich mee: de ene dag word je gewaardeerd, de andere dag ben je niet meer in trek. Dat blijft een onprettig idee. Veel mensen willen een programma, maar er is niet genoeg zendtijd.”

Brecht van Hulten is de VARA dankbaar voor Kassa. “Bij Kassa begin ik nu, daar ligt mijn toekomst. Ik wil er groeien. Het is lekker om weer een langlopend programma te kunnen doen. Kassa voelt als een stap omhoog, dat gevoel heb ik lange tijd niet gehad.“