donderdag 1 december 2011

Brecht van Hulten presentatrice VARA Kassa in seizoen 2011/12


Brecht van Hulten heeft de tweede helft van vorig seizoen Kassa met verve gepresenteerd. Het programma dat vastgeroest leek aan Felix Meurders werd vanaf januari overgenomen door de presentatrice en dat heeft de kijkcijfers niet geschaad.

Dus keert Brecht van Hulten ook in seizoen 2011/12 terug met de consumentenrubriek op zaterdagavond. Ze heeft het vanavond onder andere over de gevolgen van 3D-beelden kijken en de Koersplan-gedupeerden.

We krijgen steeds meer te maken met beeld in 3D. Niet alleen grote films komen in 3D uit, maar ook televisies en games hebben de driedimensionale aantrekkingskracht ontdekt. En dat blijkt niet voor iedereen zonder gevaar. Onder leiding van hoogleraar Bewegingsleer Jelte Bos (VU) heeft Kassa getest wat er precies met je gebeurt na het kijken van een 3D film. Proefpersonen zijn net zo instabiel als mensen die een paar glazen bier gedronken hebben. En dat kan dus invloed hebben op bijvoorbeeld de rijvaardigheid, zegt Jelte Bos tegen Brecht van Hulten.

Voor jonge kinderen is 3D helemaal oppassen geblazen, zegt Brecht van Hulten. Tot drie jaar is het echt schadelijk om naar 3D te kijken en kinderen tot en met zes jaar kunnen een lui oog krijgen, zegt neurowetenschapper Hans van der Steen (Erasmus MC). Linda Voortman (Tweede Kamerlid voor GroenLinks) reageert in de studio.

Een van de meest verkochte woekerpolissen is Koersplan van Aegon. Een spaarplan dat eigenlijk een belegging bleek te zijn, met torenhoge kosten. Bijna 700.000 mensen deden eraan mee, aldus Brecht van Hulten. Deze zomer heeft de rechter bepaald dat (alle) deelnemers van de Stichting Koersplan de weg kwijt een behoorlijke schadevergoeding moeten krijgen. Volgens de rechter heeft de verzekeraar zich schuldig gemaakt aan misleiding. Gemiddeld kunnen ‘spaarders’ tussen de 1000 en 2000 euro schadevergoeding uitgekeerd krijgen, als het arrest stand houdt in cassatie.

Kassa met presentatrice Brecht van Hulten, iedere zaterdag om 18.55 uur, Vara (NL1)

1 opmerking: