donderdag 22 september 2011

Brecht van Hulten nieuwe presentatrice consumentenprogramma Kassa en opvolger Felix Meurders


Brecht van Hulten volgt Felix Meurders in januari op als presentator van Kassa. Dat maakte ze zelf zaterdagavond bekend tijdens de live-uitzending van het consumentenprogramma van de VARA.
Felix Meurders, die het tv-programma sinds het begin in 1989 heeft gepresenteerd, neemt op 18 december afscheid tijdens de laatste uitzending van dit jaar. Hij gaat zich dan volledig toeleggen op het maken van radio, aldus de omroep. Op werkdagen presenteert Meurders op Radio 1 DeGids.fm en iedere zaterdagmiddag Spijkers met koppen op Radio 2.

Brecht van Hulten begint per 8 januari in haar nieuwe functie. Eerder presenteerde ze onder meer het NOS Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Tot voor kort was zij geregeld te zien als presentatrice van het nieuwsprogramma Editie NL op RTL4.

,,Consumentenzaken blijven onverminderd actueel en ik ben blij me daarvoor te kunnen inzetten'', aldus Brecht Van Hulten. ,,Kassa heeft bovendien alles in zich wat ik leuk vind: het is live, het zit vol journalistieke interviews, maar er mag ook gelachen worden.''

Volgens eindredacteur Renzo Veenstra was het vinden van een opvolger voor Felix Meurders moeilijk en een hele klus, omdat het programma met hem al 21 jaar een succes is.

Felix Meurders stopt met het presenteren van consumentenprogramma Kassa maar heeft een waardige opvolg(st)er gevonden.

Brecht van Hulten neemt vanaf volgend jaar het stokje van Felix over. En ze heeft er zin in: "Consumentenzaken blijven onverminderd actueel en ik ben blij me daarvoor te kunnen inzetten. Kassa heeft bovendien alles in zich wat ik leuk vind: het is live, het zit vol journalistieke interviews, maar er mag ook gelachen worden."

Felix maakte in augustus bekend dat hij na 21 jaar zou stoppen met het presenteren van Kassa. Hij is druk met de radioprogramma's De Gids en Spijkers met Koppen, en als hij op zaterdag ook nog Kassa moet presenteren was hij alleen nog maar op zondag vrij geweest. Dat werd de 64-jarige presentator iets te gortig.

Brecht van Hulten presenteerde eerder onder meer het NOS Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Tot voor kort was zij geregeld te zien als presentatrice van het nieuwsprogramma Editie NL op RTL4.

2 opmerkingen:

  1. Waarom heb je zoooo vaak vatte haren ? Je bent in godsnaam op de televisie. Vaker wassen misschien ??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom heb je zoooo vaak vatte haren ? Je bent in godsnaam op de televisie. Vaker wassen misschien ??

    BeantwoordenVerwijderen